Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udek kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg bez kości
pieczarki 250 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udek kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso z udek kurczaka pokroić w kostkę, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z cebulą. Dodać tymianek i rozmaryn
Krok 1 - Gulasz z udek kurczaka foto
2
Podsmażyć i doprawić do smaku sosem sojowym, kurkumą, papryką i pieprzem
Krok 2 - Gulasz z udek kurczaka foto
3
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć
Krok 3 - Gulasz z udek kurczaka foto
4
Gdy pieczarki zmiękną dodać pokrojoną w paski paprykę. Całość podsmażyć i jeśli potrzeba doprawić do smaku przyprawami.
Krok 4 - Gulasz z udek kurczaka foto
5
Oprószyć mąką i wymieszać.
Krok 5 - Gulasz z udek kurczaka foto
6
Wlać pół szklanki wody i zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem.
Krok 6 - Gulasz z udek kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 15.12.2016 10:02
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak