Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 gram
żółta fasolka szparagowa ok. 2 garście
natka pietruszki posiekana 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki z fasolką szparagową

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (ilość przypraw wedle uznania). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.

Gdy mięso będzie odpowiednio przesmażone zalewamy je wodą i dusimy ok. 5-10 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę i ponownie dusimy od czasu do czasu mieszając, aż fasolka będzie miękka (w razie potrzeby można dolewać po trochu wody).

Pod koniec duszenia energicznie mieszając posypujemy mąką, by zagęścić sos, a następnie dodać natkę pietruszki i ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 12.07.2015 10:17
pyszny gulasz
w mojej kuchni 12.07.2015 09:19
smaczne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak