Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki mocno pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 600 gram
cebula 1 sztuka
pieczarki 400 gram
pomidor 2 sztuki
śmietana 0.5 szklanki
czosnek 3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki mocno pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
2
Szynkę wieprzową myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
3
Pokrojone mięso dodajemy do cebuli i podsmażamy około 10 minut.
Krok 3 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
4
Pieczarki kroimy w paski i..
Krok 4 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
5
dodajemy do reszty składników. Całość podlewamy wodą i dusimy około 30 minut.
Krok 5 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
6
W trakcie duszenia dodajemy pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz przyprawy: pieprz, czosnek, paprykę, sól do smaku.
Krok 6 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto
7
Na samym końcu dodajemy śmietanę- rozprowadzając ją po całości. Gulasz serwujemy z ryżem - ja podałam również z cebulkami konserwowymi. Smacznego :)
Krok 7 - Gulasz z szynki mocno pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 30.07.2014 21:12
Na pewno smaczny:)
Grażyna13 26.07.2014 22:00
Co za pyszności :)
pestka 25.07.2014 12:18
bardzo dobry obiad
pajbek 25.07.2014 12:10
Wypróbuję :-)
Motorek 25.07.2014 12:00
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak