Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Pulpeciki
-
mięso mielone
50 dag -
sól i pieprz
do smaku -
kasza manna
2 łyzki -
cebula
1 szt -
jajko
1 szt
Dodatki
-
bulion drobiowy
2 l -
pieczarki
50 dag -
cebula
4 szt -
papryka czerwona
3 szt -
ogórki konserwowe
6 szt -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
keczup
3 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 płaska łyżeczka -
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt -
ziele angielskie
4 szt -
natka pietruszki
2 łyzeczki -
olej do smażenia
-
mąka pszenna
2 łyżki -
woda
1/4 szkl
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z pulpecikami
Kroki postępowania



Komentarze (2)