Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z polędwicy na winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 30-40
cebula 1
łyżka mąki
szklanka czerwonego wina
olej
sól, pieprz
szklanki rosołu wołowego 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z polędwicy na winie

Mięso pokroić w grubą kostkę,cabulę w krążki.Podsmażyć cebulę na dobrze rozgrzanym oleju,mieso posolic,obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem,wyrzucić na patelnie,wymieszać z cebulą i smażyć około 5 minut mieszając.Dolać rosół,dusić pod przykryciem na małym ogniu,aż mieso bedzie miekkie.Przed podaniem dolać wino,podgrzać ale niegotować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 19.05.2011 10:23
samkowite
Izabela28 12.02.2011 20:11
Pyszny ten gulasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak