Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i parówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 3-4 duże sztuki
cebula 1 mała sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
woda 2-3 szklanki
parówki cienkie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i parówką

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
2
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące.
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
3
Wrzucić na rozgrzany w brytfance olej, lekko zrumienić.
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
4
Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić grube piórka.
Krok 4 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
5
Pieczarki, parówki i cebulę dodać do mięsa. Dodać też trochę soli, pieprzu i przyprawę do gulaszu. Smażyć razem 2-3 minuty, co chwilę mieszając.
Krok 5 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
6
Wlać wodę.
Krok 6 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto
7
Dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolewać więcej wody. Zamieszać od czasu do czasu.
Krok 7 - Gulasz z pieczarkami i parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.02.2014 15:13
rewelacja :)
ONY_za_kare 11.02.2014 12:57
smakowity!
Sroczka 24.06.2013 20:37
Taki gulasz z chęcią zjem.
pajbek 07.11.2012 22:59
Faktycznie babajaga ma rację. Podane pięknie i wygląda smacznie, aż jeść się chce. Lubię takie potrawki.
babajaga1969 07.11.2012 01:39
pięknie podane i smacznie wygląda
Adamorek 06.11.2012 14:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak