Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i ciecierzycą
Sposób przygotowania
Przełożyć do rondla, wlać bulion, dodać odrobinę soli, liść laurowy, angielskie ziele i owoce jałowca, przykryć i gotować do miękkości.
mięso wieprzowe bez kości | 70 dag |
pieczarki | 20 dag |
cebula | 1 sztuka |
Smalec wieprzowy | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
Owoc jałowca cały Prymat | 2 ziarna |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 ziarna |
Papryka węgierska słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 1 łyżka |
śmietana 30% | 2 łyżki |
ciecierzyca ugotowana | 0.5 szklanki |
bulion warzywny | 2 szklanki |
czosnek | 2 ząbki |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 szczypty |
sos sojowy | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: