Gulasz z pieczarkami.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    1 kg
  • pieczarek

    20 dag
  • cebule

    3 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • marchewka

    2 szt.
  • kilka ziarenek pieprzu

  • sól i pieprz

  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

  • bulion wieprzowy

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 07.10.2011 19:28
smakowicie wygląda :)
Elżbieta17 06.03.2011 15:19
Musi być dobre:)
gusia1000 16.12.2010 23:48
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat