Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z parówek z pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa parówkowa
1/2 kg
pieczarki
15 dag
pomidory
3 szt
papryka
1 szt
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
oliwa
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-
do smaku
bulion
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z parówek z pieczarkami

Z kiełbasy parówkowej usunąć osłonki, kiełbasę pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć razem z posiekanym czosnkiem i papryką na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 szkl wody, dodać bulionetkę, zagotować. Do gotującego się bulionu wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki, pomidory, parówki i gotować na małym ogniu około 15-20 minut Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 13.09.2012 22:00
ciekawe połącznie
IlonaAlbertos 18.08.2012 20:49
Fajne, wygodne do przygotowania połączenie
Iwusia 04.05.2012 23:17
bardzo fajne połączenie
novita23 14.12.2011 08:33
fajne
Wacław 10.12.2011 08:43
fajne !
Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak