Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
papryczka chili 1
pieczarki 30 dag
śmietana gęsta 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Krok 1 - Gulasz z papryką i pieczarkami foto
2
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Gdy mięso odparuje z nadmiaru wody dodać pieczarki. Smażyć do miękkości. Dodać przyprawy.
Krok 2 - Gulasz z papryką i pieczarkami foto
3
Paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wlać szklankę wody i całość do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z papryką i pieczarkami foto
4
Dodać śmietanę i ewentualnie doprawić do smaku. Ja podałam z ryżem.
Krok 4 - Gulasz z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.04.2014 11:50
ciekawa propozycja
Pani Domu 28.01.2014 12:48
lubię taki gulasz
fotoviderek 07.11.2013 08:22
Pyszny gulasz :)
gosia56 07.11.2013 07:44
napewno pyszny;)
Małgorzata9 06.11.2013 20:47
bardzo lubię gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak