Gulasz z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowa łopatka

    50 dag
  • papryka

    1
  • pomidor

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • bulion

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora. Warzywa dodać do mięsa, zalać 2 szklankami bulionu, dusić 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą, doprawić, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M-W 26.11.2011 15:44
gulasz z papryką to jest to co lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat