Gulasz z morszuka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    600 g
  • cebula

    3 szt
  • czosnek

    5 ząbków
  • wino wytrawne

    125 ml
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 szt
  • śmietana

    200 ml
  • cytryna

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    50 ml
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek siekamy i ucieramy z solą, filety płuczemy kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem , smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godz w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor, rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę gdy się zeszkli dodajemy rybę i wino, po 10 min do sosu dodajmy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem natką pietruszki oraz z koncentratem, mieszamy zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 06.03.2013 21:40
Bardzo dobry
mela25 26.06.2012 08:22
smaczna rybka
Monika193 20.09.2011 19:44
o, fajny pomysł na rybkę
Motorek 17.09.2011 10:41
smaczny
Wafelek2601 13.09.2011 07:17
fajny przepis
Iwona51 19.07.2011 00:11
fajny przepis
Krystyna32 17.05.2011 09:00
super
Seba 12.05.2011 11:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat