Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i pieczoną papryką.
Kroki postępowania
Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i kminkiem. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
mięso wieprzowe | 1/2 kg |
Kminek mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
cebula biała | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
mąka | 1 łyżka |
papryka czerwona | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
skórka z cytryny | 1/2 szt |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: