Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
smalec 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
pomidory 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i papryką

Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Oczyszczone papryki kroimy w słupki, ogórki kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do duszonego mięsa. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie miksujemy. Dodajemy do gulaszu, doprowadzamy do wrzenia, dusimy jeszcze ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.01.2016 14:05
fajna zupa
w mojej kuchni 31.01.2016 00:27
same pyszności do zjedzenia
Pani Domu 30.01.2016 21:42
wygląda pysznie
sliwka 30.01.2016 20:48
Smaczny i kolorowy;)))
Megg 30.01.2016 20:23
pyszny taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak