Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i kapustą kiszoną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
kapusta kiszona 25 dag
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2łyżki
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i kapustą kiszoną

Mięso myjemy, kroimy razem z cebulą w kostkę i podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy szklankę wodę dodajemy kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu do miękkości aż woda całkowicie wyparuje. Kapustę kiszoną płuczemy i kroimy w kostkę. Kapustę zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Do kapusty dodajemy mięso, wsypujemy majeranek oraz obie papryki dusimy jeszcze około 20 minut. Na samym końcu zaprawiamy koncentratem pomidorowym i zagęszczamy 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 5 łyżkami zimnej wody i 3 łyżkami gorącego wywaru. Podajemy z ziemniakami i surówką z marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 16.08.2015 16:21
Lubię takie dania..
Aleksandra/Olcia 15.08.2015 11:37
kolorowy obiadek :)
Anna169Hosz 14.08.2015 22:34
Pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak