Gulasz z makaronem

Gulasz z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1 op.
  • udziec wołowy

    1\\2 kg
  • pieprz kolorowy

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • Kucharek SMAK LATA

    1 łyżeczka
  • sól

  • cebula

    1\\2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w grubą kostkę , małe cebulki pokroić w plasterki i dodać do mięsa , przyprawiamy , uniwersalną , Smakiem Lata, curry, do gulaszu , posypać pieprzem świeżo zmielonym i wymieszać wszystko. Podsmażyć na patelni , a w między czasie wstawiamy w nie dużym garnku wodę , gdy się woda zagotuje to wrzucamy kostkę jedną , ziele , listka . Po usmażeniu mięso puściło cały sok i z tym sosikiem wszystko wrzucamy do gotującego się wywaru. Całość gotujemy do miękkości . Na koniec zagęszczamy wodą z mąką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

20.06.2012 08:39
pyszny obiad

Goya

27.03.2012 22:11
mniam

ElizaT

04.04.2011 20:36
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat