Gulasz z łopatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • por

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżeczki
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w kostkę . Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i papryka słodką . Na dużej patelni rozgrzewamy olej i masło. Smażymy mięso na złoto. Czosnek obieramy i siekamy, cebule kroimy w kostkę . Do mięsa dokładamy czosnek i cebulę. Seler, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Por myjemy i kroimy w plastry. Na patelnie dokładamy pokrojone warzywa. Mieszamy obsmażamy kilka chwil. Posypujemy mąką - mieszamy. Następnie podlewamy woda lub bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy tymiankiem ,sola ,pieprzem do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 22.03.2015 12:13
wygląda tak smacznie, i jutro też taki zrobię
kasiaw 22.03.2015 11:52
uwielbiam taki
Natalia40 22.03.2015 11:20
pyszny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat