Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżeczki
masło klarowane 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki

Łopatkę kroimy w kostkę . Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i papryka słodką . Na dużej patelni rozgrzewamy olej i masło. Smażymy mięso na złoto. Czosnek obieramy i siekamy, cebule kroimy w kostkę . Do mięsa dokładamy czosnek i cebulę. Seler, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Por myjemy i kroimy w plastry. Na patelnie dokładamy pokrojone warzywa. Mieszamy obsmażamy kilka chwil. Posypujemy mąką - mieszamy. Następnie podlewamy woda lub bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy tymiankiem ,sola ,pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.03.2015 12:13
wygląda tak smacznie, i jutro też taki zrobię
kasiaw 22.03.2015 11:52
uwielbiam taki
Natalia40 22.03.2015 11:20
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak