Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurkami i ... wycieczka na Kaszuby

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
polędwica wołowa 1/2 kg
grzyby świeże 600 g
cebula 1 duża
fasola czerwona z puszki 1 puszka
marchewka 2 duże szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz d/s
mąka pszenna 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurkami i ... wycieczka na Kaszuby


Przygotowanie


Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do garnka, dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy. Zalać wodą - ok. 1 szklanki i dusić na małym ogniu ok. godziny, mieszając od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewając wodą.
Na koniec doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 15.02.2017 13:39
Podawać np. z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak