gulasz z kurczaka na sposób węgierski

gulasz z kurczaka na sposób węgierski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    150 g
  • cebula

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • ziemniaki

    100 g
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić i podzielić na części kurczaka, posolić. Cebulę obrać, drobno pokroić i dusić w rondlu. Na patelni na rozgrzany tłuszczu obsmażyć mięso, przełożyć do rondla, oprószyć mąką, posypać papryką i pieprzem, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Ziemniaki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dolać wody i gotować. Zrobić ciasto na kluski kładzione. Gdy ziemniaki będą miękkie, kłaść kluski. Zagotować i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat