gulasz z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • mleko

    1/2 szklanki
  • wino czerwone

    3/4 litra
  • mąka

    2 łyżki
  • migdały

    10 dkg
  • rodzynki

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    7 ziarenek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 ziarenek
  • królik

    75 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i wkładamy do osolonej wody,dodajemy ziele angielskie ,liście laurowe,pieprz i gotujemy do miękkości.Na oleju obsmażamy posiekaną cebulę posypaną papryką i przyprawą do gulaszu,dodajemy zmiażdżone migdały,całość posypujemy mąką podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu.Ugotowane mięso obieramy z kości i kroimy na kawałki i dodajemy do duszącej się cebuli.Polewamy winem wymieszanym z mlekiem skondensowanym,wsypujemy rodzynki,chwilkę gotujemy i odstawiamy.Skrapiamy okiem z cytryny i podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 09.09.2011 00:08
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat