gulasz z konserwy z papryką

gulasz z konserwy z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 szt.
  • papryka

    4 szt.
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka mielona ostra

    ½ łyżeczki
  • smalec

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, wypłukać, pokroić drobno, usmażyć na smalcu. Paprykę umyć, pozbawić nasion, pokroić w paski, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem chwilę, dodać przecier pomidorowy. Dodać rozdrobnioną konserwę i gotować aż zgęstnieje pod koniec przyprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat