Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z KISZONEJ KAPUSTY !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 szkl
śmietana 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z KISZONEJ KAPUSTY !

Mięso myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Posypać solą oraz mąką wymieszać i podsmażyć na smalcu. W rondelku roztapiamy drugą łyżkę smalcu i dodajemy do niego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy podsmażone mięso, wlewamy ćwierć szklanki bulionu, przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Po 15 minutach należy dodać opłukaną i pokrojoną w mniejsze kawałki kapustę kiszoną, wlać resztę bulionu dobrze wymieszać i znowu dusić na małym ogniu około godzinki. POd koniec dodaćśmietanę, paprykę słodką, doprawić do smaku pieprzem , solą i cukrem. MOżna jeść z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.10.2012 21:04
na zimne dni smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak