Gulasz z kiełbasy, czerwonej fasoli i ananasa

Gulasz z kiełbasy, czerwonej fasoli i ananasa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    500 gram
  • ananas w puszce

    1 szt
  • cebula

    5 szt
  • rosół

    1 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    3-4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • ocet

    2 łyżki
  • chili

  • sól

  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w grubą kostkę i zeszklić na oleju.Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę.Dodać koncentrat,szklankę rosołu (z kostki)i 1/2 szklanki soku z ananasa.Gotować 10 min.Fasolę dać na sito i opłukać zimną wodą,dodać do kiełbasy.Dodać ananas w kostce.Gotować na małym ogniu jeszcze 5 min.Gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną.Doprawić solą,pieprzem,octem oraz chili.
Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (57)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

13.01.2014 17:46
Pyszny taki gulasz:)

smakołyk

10.01.2014 23:54
Ciekawe połączenie... słodko - ostre. Napewno dobre. Próbowałam już podobnych połączeń i świetne wyszło. Ten przepis też napewno wypróbuję

Mati13

02.01.2014 22:05
bardzo smacznie to danie wygląda

Wafelek2601

31.12.2013 03:56
Pyszne danie

RenataZ-et

06.12.2013 21:07
świetny pomysł na obiad

Klausia

25.11.2013 17:44
świetne połączenie :)

gosia56

21.10.2013 10:08
napewno pyszne jedzonko

anemon

09.10.2013 08:14
Lubię takie szybkie i smaczne dania.

romanrafal

26.09.2013 16:14
fajny smaczny przepis

erym

28.08.2013 22:29
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat