Gulasz z karkówki

Gulasz z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    30 dkg
  • pomidor

    30 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szklanka
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Gulasz z karkówki

Karkówkę, cebulę, paprykę i pomidor pokroić w kostkę.
Karkówkę obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać cebulę i podsmażyć. Całość zalać wodą i dusić na średnim ogniu przez około 30 min. Dodać paprykę i pomidory, trzymać na ogniu około 10 min mieszając.
Podawać z łyżką jogurtu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ania84 16.03.2015 19:17
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat