Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
30 dkg -
pomidor
30 dkg -
papryka czerwona
1 szt -
cebula
1 szt -
sól i pieprz
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
woda
1 szklanka -
jogurt naturalny
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z karkówki
Karkówkę obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać cebulę i podsmażyć. Całość zalać wodą i dusić na średnim ogniu przez około 30 min. Dodać paprykę i pomidory, trzymać na ogniu około 10 min mieszając.
Podawać z łyżką jogurtu
Komentarze (1)