Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z grzybkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 25 gram
łopatka wieprzowa 420 gram
oliwa 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
cebula 1 duża
sos pieczeniowy 1 opakowanie
kasza jęczmienna 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z grzybkami

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy ok. 3 godzin - zmieniając wodę co godzinę, odcedzamy.
Krok 1 - Gulasz z grzybkami foto
2
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy przez chwilę (na oliwie).
Krok 2 - Gulasz z grzybkami foto
3
Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, przyprawiamy i podsmażamy ok. 10 minut. Następnie wlewamy wodę i dusimy mięso pod przykryciem ok. 30 minut.
Krok 3 - Gulasz z grzybkami foto
4
Po tym czasie dodajemy odcedzone grzyby i całość dalej dusimy pod przykryciem (aż mięso i grzyby będą miękkie) co jakiś czas mieszając i podlewając wodą w razie potrzeby; przyprawiamy jeżeli jest taka potrzeba.
Krok 4 - Gulasz z grzybkami foto
5
Sos pieczeniowy rozrabiamy w 1/2 szklanki wody i wlewamy do gulaszu - zagęszczając go.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 5 - Gulasz z grzybkami foto
6
Porcję kaszy wykładamy na talerz i polewamy gulaszem.
Krok 6 - Gulasz z grzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.10.2015 09:16
pyszny gulasz
w mojej kuchni 28.10.2015 08:13
smaczne danie do zjedzenia
Babeczka35 27.10.2015 20:27
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak