Gulasz z fileta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    0,5 szt
  • papryka ostra mielona

    0,5 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • marchew

    0,5 szt
  • kostka mięsna

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytego i osuszonego fileta kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju. Wlewamy 0,5 litra wody, dodajemy kostkę mięsną, paprykę w proszku i dusimy na wolnym ogniu. W między czasie dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i cebulkę, oraz marchewkę startą na grubych oczkach. Wszystko dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku. Przygotowany gulasz można zagęścić zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 08.08.2015 07:59
smaczny pomysł
Wacław 21.03.2015 11:06
lubie takie dania :-)
aginaa 21.03.2015 09:09
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat