Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z fileta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 0,5 szt
pieczarki 20 dkg
cebula 0,5 szt
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
marchew 0,5 szt
kostka mięsna
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z fileta

Umytego i osuszonego fileta kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju. Wlewamy 0,5 litra wody, dodajemy kostkę mięsną, paprykę w proszku i dusimy na wolnym ogniu. W między czasie dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i cebulkę, oraz marchewkę startą na grubych oczkach. Wszystko dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku. Przygotowany gulasz można zagęścić zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.08.2015 07:59
smaczny pomysł
Wacław 21.03.2015 11:06
lubie takie dania :-)
aginaa 21.03.2015 09:09
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak