Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 szt
mrożona fasolka szparagowa 1 szkl
sól i pieprz
Owoc jałowca cały Prymat mielony
Papryka słodka mielona Prymat
papryczka chili 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z fasolką

Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami, podsmażyć w rondlu, dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć razem około 10 minut i zalać wrzątkiem. Wrzucić posiekaną papryczkę. Dusić do miękkości mięsa, około godzinę. Wrzucić fasolkę, doprawić do smaku. Gotować 5 minut. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody i wlać do mięsa, mieszać do zgęstnienia sosu, gotować jeszcze 2-3 minuty. Podawać np z kaszą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak