Gulasz z dziczyzną i indykiem

Gulasz z dziczyzną i indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Gulasz z dziczyzną i indykiem

  • kiełbasa z dzika

    1 pętko
  • pierś z indyka

    0,5 piersi
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • mąka

    4 łyżki

Bulion

  • woda

    1 litr
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • liście laurowe Prymat

    3
  • natka pietruszki

    1 głązka
  • świża natka selera

    1 sztuka
  • liść pora

    1
  • sól i pieprz

  • marchew

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z dziczyzną i indykiem foto
Ze składników na bulion gotujemy wywar, natki siekamy drobno a marchew trzemy na grubych oczkach tarki. Gotujemy przez czas potrzebny do zrobienia gulaszu.
Krok 2 - Gulasz z dziczyzną i indykiem foto
W garnku o grubym dnie rumienimy drobno posiekany czosnek na odrobinie oleju. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i solimy aby się ładnie zeszkliła. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę z dzika.
Krok 3 - Gulasz z dziczyzną i indykiem foto
Gdy dziczyzna się podsmaży, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś indyka i czekamy aż się zetnie, będzie konieczne dodanie kilku łyżek oleju.
Krok 4 - Gulasz z dziczyzną i indykiem foto
Gdy mięso z indyka się zetnie, dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie, następnie wlewamy bulion z natkami i innymi dodatkami. Podkręcamy ogień, całość powinna nam zgęstnieć. Jeśli będzie za gęste można dolać wody.
a koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę ostrą. Gotujemy jeszcze kilka minut na wolnym ogniu aby smaki się zgryzły.
agaK.
Polecam podawać ze świeżym pieczywem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat