Gulasz z drobiowych żołądków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    1/2 kg
  • marchew średnia

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka mała

    1 sztuka
  • seler

    1 kawałek
  • olej

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • tymianek

  • mąka

    1 łyżka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki umyć i pokroić w paseczki, zrumienić na oleju do podsmażonych żołądków dodać pokrojone w średniej wielkości kostkę marchew, seler i pietruszkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażyć wszystko. Następnie dolać 2 szklanki gorącej wody, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, około 1/4 łyżeczki tymianku oraz kostkę bulionową, przykryć i na niewielkim gazie dusić do miękkości, kiedy wszystko jest już mięciutkie dodać mąkę rozmieszaną w malutkiej ilości wody, posiekany czosnek, zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 24.07.2012 09:16
lubię bardzo
IZABELA29 26.01.2012 11:35
oj dawno nie robi?am
Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:17
super
Monika111 28.11.2011 09:16
uwielbiam żołądki :)
Nina7 28.11.2011 07:46
Wygląda apetycznie:)
pioge7 28.11.2011 07:43
przyszła mi na to ochota :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat