Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka z kurczaka 1/2 kg
wątróbki z kurczaka 1/2 kg
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat suszony
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
przecier pomidorowy 1 szkl.
kalafior 1/2 małego
jajko 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach

Kroki postępowania

1
Na dużą patelnię lub do szerokiego garnka włożyć serduszka i wątróbki - ja miałam zamrożone i włożyłam w takim stanie na patelnię, bez wcześniejszego rozmrażania.
Zalać gorącą wodą i poddusić pod przykryciem.
Krok 1 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
2
Dodać włoszczyznę suszoną i nieco soli - dusić, aż podroby zmiękną.
Krok 2 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
3
Doprawić ziołami i przyprawami, dodać różyczki kalafiora - dusić do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
4
Dolać przecier pomidorowy i ostrożnie przemieszać.
Krok 4 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
5
Ostatecznie doprawić do smaku i zagotować przez chwilkę.
Krok 5 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
6
Do sosu wbić ostrożnie jajka, nakryć pokrywką i dusić do momentu, aż jajka się zetną.
Krok 6 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto
7
Gotowe danie podawać z pieczywem, makaronem, kaszą lub ryżem.
Krok 7 - Gulasz z drobiowych serduszek i wątróbek z kalafiorem i jajkami w koszulkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 27.11.2012 17:54
W takim wykonaniu pewnie by mi smakował choć nie przepadam za podrobami :-)
Cukiereczek13 27.11.2012 14:42
musi świetnie smakować :)
babajaga1969 27.11.2012 13:33
lubię podroby, też robię gulasze drobiowe - są pyszne :))
Habibi 27.11.2012 13:03
Beatris - dzięki za zwrócenie uwagi :) Pewnie, że serduszka :) Chodziły mi po głowie żołądki w innym sosie i zrobiłam sobie skrót myślowy - już poprawiam :)
malaczarna23 27.11.2012 12:59
takiego jeszcze nie robiłam ale napewno bardzo smaczny
Beatris 27.11.2012 12:58
Z wątróbki jeszcze gulaszu nie robiłam, z serc owszem. Bardzo smaczny był z pewnością Twój gulasz. Tylko chyba się troszkę pomyliłaś w tytule i składnikach - zamiast żołądków miały być chyba serduszka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak