Gulasz z drobiowych serduszek

Gulasz z drobiowych serduszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podroby z kurczaka

    600 g serduszek
  • marchew mrożona

    1/2 opakowania
  • groszek mrożony

    1/2 opakowania
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • woda

    1 szklanka
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 18:57
Dobry obiad.
dagita 07.01.2015 17:40
Jak ktoś lubi serduszka to na pewno będzie mu to danie smakowało :)
dodi 07.01.2015 08:46
pyszności!!!!!!!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat