Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z drobiowych serduszek

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby z kurczaka
600 g serduszek
marchew mrożona
1/2 opakowania
groszek mrożony
1/2 opakowania
cebula
1 szt
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
1 lyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
mąka pszenna
1 łyżka
woda
1 szklanka
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiowych serduszek

Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 18:57
Dobry obiad.
dagita 07.01.2015 17:40
Jak ktoś lubi serduszka to na pewno będzie mu to danie smakowało :)
dodi 07.01.2015 08:46
pyszności!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak