Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwoną fasolką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
mięso wieprzowe gulaszowe 500 g
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
pieczarki 5-6 szt
fasola czerwona z puszki 220 g
bulion wołowy 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwoną fasolką

Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.06.2016 08:51
pyszny gulasz
Maridka19 04.06.2016 20:17
Gulasze bardzo lubimy a ten wygląda bardzo pysznie :)
Konczi 04.06.2016 13:46
pyszny musi być :)
smerfetka79 04.06.2016 13:25
Uwielbiam takie dania.
Renata9 04.06.2016 12:23
Bardzo smaczne jedzonko :-)
Mniam 04.06.2016 12:23
Bardzo ciekawy pomysł z tą fasolą. Super danie.
jagoda5913 04.06.2016 11:27
dobry pomysł
VioletoweKucharzenie 04.06.2016 10:14
Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak