Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czarną fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka 1,5 szkl (czarna)
kiełbasa zwyczajna 25 dag
przecier pomidorowy 0,5 szkl
papryka czerwona 1 szt
podgardle wędzone 15 adg
pieprz do smaku
chilli do smaku
bazylia do smaku
bulion 350 ml
natka pietruszki 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czarną fasolką

Kroki postępowania

1
Fasolkę namoczyć na noc w zimnej wodzie, na drugi dzień zmienić wodę i ugotować.

.
Krok 1 - Gulasz z czarną fasolką foto
2
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną paprykę i wymieszać. Dodać fasolkę wymieszać.
Krok 2 - Gulasz z czarną fasolką foto
3
Wlać przecier oraz bulion i zagotować.

Krok 3 - Gulasz z czarną fasolką foto
4
Kiełbaskę pokroić w kostkę. Podgardle pokroić w kostkę. Kiełbasę i podgardle podsmażyć.
Krok 4 - Gulasz z czarną fasolką foto
5
Wędliny dodać do fasolki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku.

Krok 5 - Gulasz z czarną fasolką foto
6
Natkę posiekać. Natkę wsypać do fasolki i wymieszać
Krok 6 - Gulasz z czarną fasolką foto
7
Przelać do talerzy
Krok 7 - Gulasz z czarną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:13
Lubię gulasz.
Franciszek 12.09.2015 00:01
pyszne danie
Margo1 11.09.2015 20:11
Wyglada rewelacyjnie , ale jeszcze takiej potrawy nie robiłam
cukiereczek 11.09.2015 18:11
idealne na chłodniejsze dni
olkaaa 11.09.2015 16:12
Jeszcze nie próbowałam.
Agnieszka-87-25 11.09.2015 15:29
bardzo dobry
Ewelina1991 11.09.2015 12:58
sycące danie ;-)
w mojej kuchni 11.09.2015 10:51
pyszne danie obiadowe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak