Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ciecierzycy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 0,5 kg
wędzone żeberko 1 kawałek
cielęcina 250 g
udko z kurczaka 2 sztuki
por 1 sztuka
marchew 2 sztuki
ugotowany makaron do zupy 100 g
oregano 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
chorizo 3 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ciecierzycy

1. Do głębokiego garnka włożyć wędzoną kość, ciecierzycę, chorizo, kawałek cielęciny, udka z kurczaka, pora przeciętego na pół, oraz marchew i cebulę w całości. Dodać oregano i sól. Całość zalać zimną wodą, tak by wszystkie składniki były zakryte. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez godzinę.
2. Z ugotowanego gulaszu odlać wywar i podać osobno z makaronem jako zupę. Na osobnym talerzu podać ugotowaną ciecierzycę, pokrojoną w kostkę marchew, oraz mięso i kiełbasę podzielone na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.10.2012 21:02
Wyglada bardzo smakowicie- no i dwa dania
Andysz 12.09.2012 09:38
mmm lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak