Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ciecierzycy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 200 gram
cebula 2
ząbek czosnku 2
marchewka 130 gram
pietruszka 100 gram
przecier pomidorowy 500 ml
kiełbasa podwawelska 200 gram
sól i pieprz
cukier kryształ 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ciecierzycy

Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia zmień wodę i gotuj przez ok. 40 minut. Dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę.
Kiełbasę pokrój w plasterki,cebulę i czosnek posiekaj. Kiełbasę wraz z cebulę i czosnkiem podsmaż na patelni,dodaj przecier pomidorowy,cukier i odrobinę soli. Kiełbasę przełóż do ciecierzycy.Gotuj przez następne 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 12.09.2016 01:34
Ale pyyychota!
Babeczka35 08.09.2016 09:02
Smaczna propozycja.
Iwusia 07.09.2016 23:31
smakowita zapowiedź
olkaaa 07.09.2016 20:40
bardzo fajny
Beatris 07.09.2016 19:19
Zapowiada się smakowicie, pycha :)
Mniam 07.09.2016 15:43
Coś pysznego. Ostatnio coś mi się zapomniało o ciecierzycy :(
adelajda 07.09.2016 15:13
Dobry gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak