Gulasz z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    50 dkg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżki
  • Kolendra cała Prymat

    1/4 łyżki
  • gałka muszkatołowa

    1/4 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • cebula

    2 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • mąka

    1,5 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z cebulą foto
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Posypać solą i przyprawami. Przyprawy wetrzeć w mięso.
Krok 2 - Gulasz z cebulą foto
W garnku bardzo mocno rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso z każdej strony.
Krok 3 - Gulasz z cebulą foto
Dodać pokrojoną w kostkę papryczkę (bez pestek) i pokrojone w półplasterki cebule. Chwilę podsmażać.
Krok 4 - Gulasz z cebulą foto
Zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę.
Krok 5 - Gulasz z cebulą foto
Mąkę rozmieszać w 1 szklance zimnej wody, wlać do gulaszu i zagotować. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 21.07.2012 11:54
taki jak lubię ;)
Weronika_eM 01.12.2011 09:35
przepyszny
Marlena/Kinia 28.11.2011 19:41
I taki gulasz wyśmienicie smakuje z kaszą jęczmienną lub gryczaną:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat