Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z bakłażanów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 kg
olej 1,5 szklanki
ząbki czosnku 7
Imbir mielony Prymat 3 łyzeczki
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
papryczka ostra 2 szt
sos sojowy 4 łyżki
rosół 1 szklanka
sok z cytryny
cebula dymka ze szczypiorkiem
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z bakłażanów

Bakłażany pokrój w cienkie paski szerokie 1cm i podsmaż na oleju. 1 minute.W rondlu rozgrzej resztę oleju,podsmaż czosnek,wlej wino wymieszane z,sosem sojowym,bulionem, imbirem sola i pieprzem oraz sok z cytryny.Dodaj posiekane papryczki,dymkę i bakłażany.Duś 3 min.Zagęść mąką ziemniaczaną,dopraw.Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak