gulasz wołowy z makaronem i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    75 dkg
  • cebula

    1 szt
  • makaron

    25 dkg
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • ser żółty

    3 (tarty, ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,solimy i kroimy w kostkę,cebulę obieramy,siekamy i zarumieniamy na maśle,dodajemy mięso i także je zarumieniamy,całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Z masła i mąki robimy zasmażkę wlewamy do niej troszkę sosu z mięsa dodajemy przecier i drobno posiekany czosnek.Zasmażkę dodajemy do mięsa.Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron przelewamy zimną wodą i dodajemy do gulaszu.Na koniec posypujemy startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 09.04.2011 20:09
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat