Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
zielony pieprz marynowany 3 łyżeczki
bulion 200 ml
tymianek do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego

Kroki postępowania

1
Wołowinę kroję w kostkę pożądanej wielkości. Przyprawiam pieprzem kolorowym.
Krok 1 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
2
Na patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam wołowinę i na dużym ogniu smażę do zbrązowienia.
Krok 2 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
3
Dodaję marynowany pieprz zielony. Chwilę smażę.
Krok 3 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
4
Podlewam bulionem. Posypuję tymiankiem i pod przykryciem duszę około 30-40 minut.
Krok 4 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
5
Śmietanę hartuję z odrobiną lekko ostudzonego sosu.
Krok 5 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
6
Zahartowaną dodaję na koniec duszenia mięsa. Chwilę podgrzewam i gotowe.
Krok 6 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto
7
Podałem z kaszą jęczmienną. Smacznego.
Krok 7 - Gulasz wołowy w sosie z zielonego pieprzu marynowanego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.07.2013 19:57
Smakowity przepis :)
ewelinapac 21.02.2013 23:15
musi być świetny, już czuje ten pikantny smak
olkaaa 02.12.2012 09:51
jestem ciekawa tego smaku
pacpaw 22.11.2012 22:37
@anemon indeed jakby to powiedział Anglik :o). Marynowany pieprz zielony jest to na tyle potężny w smaku dodatek, że sam nadaje charakterystycznego posmaku całej potrawie
IZABELA29 22.11.2012 09:42
takiego pieprzu jeszcze nie używałam.
ben-ka 22.11.2012 09:34
pacpaw wymyśla,wymyśla co raz to nowe potrawy:)
anemon 22.11.2012 08:58
Lubię smak marynowanego zielonego pieprzu, więc Twoja wersja gulaszu bardzo mi się podoba. To zadziwiające, że jeden składnik, którego w zasadzie dodajemy niewiele, tak zmienia smak całej potrawy.
luki1984 21.11.2012 22:19
fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak