gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowiny

    500 g
  • cebule

    2
  • mąka

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy dokładnie, kroimy w większą kostkę. Następnie posypujemy solą, pieprzem oraz mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagęszczamy mąką. Dodajemy przecier pomidorowy. Podajemy z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.11.2011 08:36
gulasze to ja wszystkie uwielbiam
Norgiusz 24.11.2011 20:13
super
Katarzyna/kate1980 21.11.2011 21:35
pyszności
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat