Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowiny 500 g
cebule 2
mąka 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy

Mięso myjemy dokładnie, kroimy w większą kostkę. Następnie posypujemy solą, pieprzem oraz mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagęszczamy mąką. Dodajemy przecier pomidorowy. Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.11.2011 08:36
gulasze to ja wszystkie uwielbiam
Norgiusz 24.11.2011 20:13
super
Katarzyna/kate1980 21.11.2011 21:35
pyszności
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak