Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-drobiowy na winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
drób 250 g
mąka
cebula 2 szt
marchew 3 szt
seler naciowy 4 łodygi
ogórek konserwowy 5 szt
wino czerwone wytrawne 1 szkl
woda 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie
Papryka słodka mielona Prymat
przecier pomidorowy
sól
pieprz
olej
papryka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-drobiowy na winie

Wołowinę i drób myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy kroimy w piórka, oczyszczoną paprykę kroimy w paski, łodygi selera naciowego w cząstki. Marchewkę obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Ogórka konserwowego kroimy w cienkie paski. Mięso obtaczamy w mące i smażymy partiami na rozegranym oleju aż się zrumieni. Przesmażone mięsko przekładamy do garnka. Na tej samej patelni szklimy cebulę, przekładamy do mięsa. Doprawiamy ostrą i słodką papryką , solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, marchewkę i selera naciowego listek laurowy, ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. Pod koniec gotowania gulaszu dodajemy ogórki konserwowe i przecier całość dusimy jeszcze ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 09.03.2014 10:41
apetyczny :)
Klausia 02.03.2014 15:18
wygląda bardzo przyjemnie dla oka :)
caralajna 26.02.2014 21:41
bardzo apetyczny
RenataZ-et 23.02.2014 22:55
rewelacyjne danie
Megg 21.02.2014 22:40
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak