Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
cebula 1 duża
żurawina 100 g
fasolka szaragowa 500g
olej do smażenia
pieprz
sól
Papryka ostra mielona Prymat
paoryka mielona słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki i obsmażyć na gorącym oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną ostrą i łagodną
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową foto
2
Wlać 1,5 szklanki wody. Chwile poddusić.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową foto
3
Dodać żurawinę
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową foto
4
i pokrojoną na kawałki fasolkę. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową foto
5
Doprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami, ryżem czy kaszą.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z żurawiną i fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.04.2014 07:31
bardzo fajny
Wacław 08.03.2014 09:58
pyszne i syte danie,podoba mi sie !
Alex_M 12.02.2014 15:03
bardzo ciekawi mnie dodatek żurawiny :)
romanrafal
romanrafal 11.02.2014 17:42
smaczne danie
Granita 11.02.2014 07:50
bardzo ciekawa kombinacja smaków
mitek111 31.01.2014 21:19
same pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak