Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
pieczarki 25 dkg
ogórki kiszone 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
masło 1-2 łyżki
olej 1-2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami i pieczarkami

Mięso oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić ją. Następnie dodać mięso i podsmażyć przez chwilę. Podlać mięso wodą i dusić około godzinę.
W międzyczasie pokroić w kostkę ogórki, paprykę i marchewkę. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć je na maśle na drugiej patelni.
Po godzinie dodać warzywa i pieczarki do mięsa. Przyprawić pieprzem, solą i papryką słodką. Dusić całość około 20 minut. Na koniec rozprowadzić mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do sosu. Zagotować.
Podawać gulasz z plackami ziemniaczanymi lub kaszą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.05.2015 07:28
dobry obiad
IKrakowianka 06.05.2015 21:25
super gulasz
wwwiolka 06.05.2015 20:28
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak