Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

wieprzowina 1 kg
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
rosół drobiowy 400 ml
śmietana 30% 30 ml
mąka pszenna 1 łyżka
masło lub margaryna 1 łyżka
smalec 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki

przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier kryształ szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1\2 łyzeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z marchewką

1. Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. W rondlu rozgrzać smalec i bsmażyć na nim mięso na złoty kolor. Dodać sproszkowaną paprykę i obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. 2. Marchewke umyć obrac ze skórki i pokroić w plasterki.Dodać do mięsa a nastepnie doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podlać rosołem, dodac koncentrat . Całośc dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Zagotować. Podawac z ryzem lub ziemniakami:)Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 25.10.2015 23:51
smakowite danie , rodzinie smakuje
Skotka 23.10.2015 17:57
Pyszny obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak