Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    50 dag
  • przecier pomidorowy

    500 g
  • sos sojowy

  • mąka pszenna

  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • cząber

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia. Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień. Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 17.03.2013 11:03
bardzo dobry przepis. Własnie nigdy ni wiem do czego dodać ten cząber, jakos o nim zapominam w kuchni.
ALAGOR 04.11.2012 11:39
ciekawy przepis ;)
edyta44 11.01.2012 12:46
smaczny
ben-ka 25.08.2011 09:15
dobry gulasz :)
MAR3STA 11.11.2010 15:27
pyszne!
IZABELA29 10.11.2010 12:23
pyszne lubię takie dania ale kminku bym nie zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat