Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg/wieprzowa
kiełbasa wiejska 25 dag
czosnek 5 ząbków
smalec 1 łyżka
smietana 18% 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 4 łyżki/posiekana
rosół 1 szklanka/może być z kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kiełbasą

½ kg łopatki wieprzowej
25 dag kiełbasy wiejskiej
5 ząbków czosnku
1 łyżka smalcu
½ szklanki śmietany
sól i pieprz do smaku
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 szklanka rosołu (może być z kostki)
Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić, wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić pieprzem i zrumienić na smalcu. Zalać rosołem i dusić powoli na małym ogniu około 50 minut. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry i dodać do miękkiego mięsa. Następnie zaciągnąć śmietaną i dusić jeszcze około 5 minut i doprawić w razie potrzeby, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.12.2016 12:31
z kaszą byłby idealny
Wacław 19.12.2016 20:33
pyszne danie :-)
Malinka 18.12.2016 19:16
Świetny gulasz!
w mojej kuchni 18.12.2016 18:41
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak