Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 45 dag
kasza pęczak 400 ml
cebula 1 szt
marchew 1 szt
kukurydza w puszce 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 100 ml
woda
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Mięso drobno kroimy, przekładamy do garnka, solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i podduszamy przez 5-10 minut.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą foto
2
Cebule obieramy i kroimy w plastry dodajemy do mięsa, Całość dusimy 10 minut.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą foto
3
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, podduszamy 2-3 minuty i zalewamy około 600 ml wody - gotujemy pod przykryciem 30 minut.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą foto
4
W 200 ml wody rozrabiamy śmietanę i mąkę - zalewamy gulasz i gotujemy do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Kasze pęczak gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną kaszę przekładamy do gulaszu, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą foto
5
Gulasz podajemy z kukurydzą, posypując posiekaną natką pietruszki.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy z kaszą i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 11.03.2014 16:49
Pyszny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak