Gulasz wieprzowy z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • ziela angielskiego Prymat

    2 zearna
  • liść laurowy

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso kroimy w kostkę, prószymy mąką i smażymy na tłuszczu. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę. Następnie dolewamy wody tyle, żeby przykryło mięso, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Na koniec podprawić mąką wymieszaną z wodą. Podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 26.11.2011 09:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat