Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z garam masala

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe gulaszowe 1/2 kg
sól do smaku
pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
mąka do zagęszczenia sosu
bulion warzywny 2 szklanki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżeczkla

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z garam masala

mięso umyć i dobrze natrzeć przyprawami.

w garnku podgrzać 2-3 łyżki oleju i obsmażyć mięso.
następnie zalać szklanką bulionu warzywnego,mięso dusic do miękkosci,w razie potrzeby podlać bulionem

na koniec sos zagęsić mąką wymeisaną z odrobiną wody

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.01.2015 19:53
bardzo apetyczny
lee-aa 17.07.2013 15:26
Odważne połączenie :)
Piotr-21 17.07.2013 12:19
pyszne i syte
Barbara/zuza22_85 17.07.2013 12:09
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak