Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z jabłkami, żurawiną i czerwoną cebulą
Schab pieczony z jabłkami, żurawiną i czerwoną cebulą to:
- aromatyczne danie obiadowe - pachnie rozmarynem i jabłkami;
- pomysł na obiad dla mięsożerców;
- świetne połączenie smaku owoców, cebuli z mięsem wieprzowym.
MARYNATA:
W misce kolejno łączymy olej rzepakowy i marynatę o smaku piwa z miodem. Do naczynia żaroodpornego dodajemy pokrojone jabłka, suszoną żurawinę i pokrojoną w wiórki cebulę czerwoną. Schab kroimy w grube plastry. Wszystkie składniki obtaczamy w marynacie i zostawiamy na min. 4 godziny w chłodnym miejscu.
MIĘSO:
Mięso pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Podanie:
Na talerz wykładamy mięso owoce i cebulę, które dekorujemy gałązkami rozmarynu.